Wat is jouw groeibestemming?

Stel je voor; je zit in een klein open vliegtuigje en voelt de wind door je haren. Mijn droom was om boven een van de grootste watervallen ter wereld, de Victoria Falls, te vliegen en de spray van de waterval op mijn huid te voelen.

Waar zou jij willen vliegen?

Vanuit een vliegtuig bekijk je de aarde van een afstand. Misschien herken je wel dat als je vliegt er een moment is om te reflecteren, omdat je even uit het dagelijkse ritme bent. Zoals je de wereld van bovenaf bekijkt vanuit dat vliegtuig, kun je ook jezelf observeren van een afstandje door op je ademhaling te letten. Elke keer als de aandacht afdwaalt kun je dat opmerken als denken, voelen, plannen en breng je de aandacht weer terug naar de in- en uit ademing. Met deze techniek onstaat er als het ware een afstand tot de gedachtes en gevoelens en ben jij niet meer die gedachtes of gevoelens. Kun je ze laten komen en gaan zonder ze vast te pakken. Zonder ze meteen te labellen als prettig of onprettig. Op deze manier word je minder meegesleurd met alledaagse gedachtes en emoties en is er ruimte om te reflecteren en te groeien in de aspecten die jij bepaalt. De meeste van ons zitten niet dagelijks in een vliegtuig, maar je kunt wel degelijk een reflectie momentje nemen van 5 tot 10 minuten per dag en op de ademhaling letten. Het observeren van de ademhaling in yoga, mindfulness en meditatie kan helpen om jouw groei mogelijkheden te bepalen en te realiseren.

Waarin wil jij groeien?

Lieve groeten,

Josien

Josien geeft yogales en mindfulness cursussen. Voor meer informatie kijk op livingroomyoga.nl

Recensies
Linda den Boer - Sales Consultant at Emerson: "Recent heeft Josien bij ons bedrijf een workshop gegeven waarbij zij de essentie van Mindfulness heeft uitgelegd en hebben we gezamelijk een aantal oefeningen en meditaties gedaan die je vrij gemakkelijk voor jezelf kunt herhalen. De meditaties leiden tot een snelle ontspannen en brengen je in het nu. Hoewel het doen van een meditatie ons behoorlijk uit onze comfortzone bracht in een grote groep van collega’s wist Josien de sfeer heel vertrouwelijk te maken en konden wij ons overgeven aan de oefening en daarna vrijuit praten over onze ervaringen. Josien geeft de workshop ...
Travis Stone – Trainer at Emerson: “I was fortunate enough to join a group of my colleagues in a mindfulness workshop hosted by Josien in our office. She shared a summary of her path to becoming qualified as a yoga instructor and mindfulness coach, then led us through a few guided meditations, each of which anchored our attention in the present moment. She was attentive and inclusive when attendees shared their personal experiences. I was impressed with how she addressed any potential feelings of hippie-culture in the group by putting the practice into a professional context. She showed where companies ...
Safirah van der Meer: "Afgelopen 3 jaar met heel veel plezier yoga beoefend bij Josien! Met haar kennis, passie en geduld kan zij iedereen yoga op een prettige manier laten ervaren."
Ronnie Singh: “I did a few sessions with Josien. They were absolutely invigorating. Not only is Josien a great yoga teacher, but also a great motivator. I will certainly recommend her if you are looking to learn or just to do yoga. I wish her all the best”.
Michiel Reijven: "Ik volg nu sinds enkele jaren yogales bij Livingroom Yoga en voel me er erg goed bij. Dankzij het  enthousiasme van Josien en de goede begeleiding voel me na elke les zo voldaan. De drukte van de dag ligt  achter mij en vol positieve energie kan ik het ritme van de dag weer aan. Dankje Josien!" 
Judith de Lange: "Ruim een half jaar volg ik nu yogalessen bij Josien. Yoga zie ik als een moment voor mezelf waarbij ik even alles los kan laten. Ik zit vaak zo in mijn hoofd (druk, denken, plannen) dat ik het erg prettig vind om dat bij de yogales helemaal los te kunnen laten. Josien straalt rust uit, heeft een relaxte houding en een prettige stem om naar te luisteren. De ademhalingsoefeningen van het begin van de les of de bodyscan aan het eind pas ik ook zelf nog wel eens toe, bijv. als ik in bed lig te malen en ...

Marieke: “De afgelopen jaren heb ik bij verschillende yogascholen les gehad, en het was een verademing om bij Josien in haar huiskamer te belanden. In tegenstelling tot eerdere ervaringen weet Josien al het ‘westerse streven’ uit de les te halen. Ze stelt zich zacht op en heeft geeft uitgebreid aandacht aan ieder individu. Ze geeft haar lessen op een inspirerende, maar ook nuchtere en gedegen manier. Josien weet een fijne, rustige sfeer te creëren. Het is duidelijk dat haar uitgebreide opleiding niet voor niets is geweest! Ik vind het elke week weer een cadeautje om bij haar een les te ...

Inge: “Vor ein paar Mon. habe ich mich entschlossen Yoga zu machen, ich hatte so viel davon gehört. Da ich ein paar Probleme mit meinem Körper habe (wer nicht), Rücken, Hüfte, Knie. Aber es ist nicht nur für Probleme, sondern auch ganz einfach fur den allgemeine Zustand nötig, also gut für alles, Körper, und Seele. Es ist spannend, entspannend, berugend und gesellig! Und fantastisch gemacht”
Lola: “Josien nos ha dado una primera clase para introducirnos en el yoga y la meditación. Con sencillas explicaciones y siguiendo sus demostraciones, hemos conseguido descansar la mente y hacer suaves ejercicios (aunque al día siguiente tuve agujetas!). Al final me he sentido mejor tanto física como mentalmente”.