Mindfulness in organisaties

Wat hebben bedrijven zoals Apple, Google, SAP en Nike in gemeen? Ze geven hun werknemers allemaal de kans om meditatie te beoefenen. Het is bewezen dat Mindfulness meditatie op het werk stress verlaagd en de concentratie verbeterd. Deze voordelen zijn al zichtbaar bij tien minuten oefenen per dag.

Mindfulness Techniek

‘Zijn’ is de term die we gebruiken om aan te geven dat de mind neutraal is en dat je aandacht geeft en accepteert wat er gebeurd van moment tot moment. Het zal niet zo zijn dat er geen gedachtes meer zijn, maar door mindfulness leer je gewaar te zijn van het huidige moment. Hierdoor laat je je minder meeslepen door de waan van de dag, door oordelen van anderen en kun je dichter bij jezelf blijven. Je kijkt naar jezelf zonder oordeel en kunt je bevrijden van oude patronen die niet voor je werken.

Velen die mindfulness beoefenen geven aan dat hun creativiteit, emotionele veerkracht, helderheid van gedachten en samenwerken toenemen, terwijl stress, gevoelens van machteloosheid, moeheid afnemen.

Voordelen van Mindfulness op het werk

Mindfulness workshop

 • Toename in het welzijn
 • Beter beslissingen kunnen nemen
 • Effectieve communicatie
 • Sterkere teams en leiders
 • Superieure creativiteit en innovatie
 • Meer betrokkenheid
 • Vertrouwen rondom verandering
 • Grotere veerkracht

Aanbod Mindfulness trainingen

 • Introductie sessie: Deze sessie geeft de mogelijkheid om uit te vinden wat mindfulness is en (wat het niet is) en zowel de ‘waarom’ en ‘hoe’ van het beoefenen van mindfulness. Daarbij is er een stuk theorie gecombineerd met een aantal praktische oefeneningen. Deze combinatie is bewezen in de praktijk en heeft al bij verschillende bedrijven succes ondervonden.
 • Halve dag workshop: Onze workshops zijn op maat gemaakt per bedrijf en geeft werknemers de kans om uit te vinden wat mindfulness voor hen kan betekenen in teams, voor het individu en de algemene presentatie van het bedrijf. De workshop kan onderdeel zijn van een cultuur verandering, leiderschaps training of persoonlijke ontwikkeling. We raden meestal een workshop aan van twee en en half uur of een serie van kortere workshops over een hele dag voor een groter publiek. Deze workshop is ook succesvol voor bepaalde welzijns activiteiten van een organisatie.
 • 8 weekse Mindfulness Based Stress Reduction Training
 • Keynote speeches op maat gemaakt voor conferenties en team meetings

Neem nu contact op met de Mindfulness Trainer om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

Recensies
Linda den Boer - Sales Consultant at Emerson: "Recent heeft Josien bij ons bedrijf een workshop gegeven waarbij zij de essentie van Mindfulness heeft uitgelegd en hebben we gezamelijk een aantal oefeningen en meditaties gedaan die je vrij gemakkelijk voor jezelf kunt herhalen. De meditaties leiden tot een snelle ontspannen en brengen je in het nu. Hoewel het doen van een meditatie ons behoorlijk uit onze comfortzone bracht in een grote groep van collega’s wist Josien de sfeer heel vertrouwelijk te maken en konden wij ons overgeven aan de oefening en daarna vrijuit praten over onze ervaringen. Josien geeft de workshop ...
Travis Stone – Trainer at Emerson: “I was fortunate enough to join a group of my colleagues in a mindfulness workshop hosted by Josien in our office. She shared a summary of her path to becoming qualified as a yoga instructor and mindfulness coach, then led us through a few guided meditations, each of which anchored our attention in the present moment. She was attentive and inclusive when attendees shared their personal experiences. I was impressed with how she addressed any potential feelings of hippie-culture in the group by putting the practice into a professional context. She showed where companies ...
Safirah van der Meer: "Afgelopen 3 jaar met heel veel plezier yoga beoefend bij Josien! Met haar kennis, passie en geduld kan zij iedereen yoga op een prettige manier laten ervaren."
Ronnie Singh: “I did a few sessions with Josien. They were absolutely invigorating. Not only is Josien a great yoga teacher, but also a great motivator. I will certainly recommend her if you are looking to learn or just to do yoga. I wish her all the best”.
Michiel Reijven: "Ik volg nu sinds enkele jaren yogales bij Livingroom Yoga en voel me er erg goed bij. Dankzij het  enthousiasme van Josien en de goede begeleiding voel me na elke les zo voldaan. De drukte van de dag ligt  achter mij en vol positieve energie kan ik het ritme van de dag weer aan. Dankje Josien!" 
Judith de Lange: "Ruim een half jaar volg ik nu yogalessen bij Josien. Yoga zie ik als een moment voor mezelf waarbij ik even alles los kan laten. Ik zit vaak zo in mijn hoofd (druk, denken, plannen) dat ik het erg prettig vind om dat bij de yogales helemaal los te kunnen laten. Josien straalt rust uit, heeft een relaxte houding en een prettige stem om naar te luisteren. De ademhalingsoefeningen van het begin van de les of de bodyscan aan het eind pas ik ook zelf nog wel eens toe, bijv. als ik in bed lig te malen en ...

Marieke: “De afgelopen jaren heb ik bij verschillende yogascholen les gehad, en het was een verademing om bij Josien in haar huiskamer te belanden. In tegenstelling tot eerdere ervaringen weet Josien al het ‘westerse streven’ uit de les te halen. Ze stelt zich zacht op en heeft geeft uitgebreid aandacht aan ieder individu. Ze geeft haar lessen op een inspirerende, maar ook nuchtere en gedegen manier. Josien weet een fijne, rustige sfeer te creëren. Het is duidelijk dat haar uitgebreide opleiding niet voor niets is geweest! Ik vind het elke week weer een cadeautje om bij haar een les te ...

Inge: “Vor ein paar Mon. habe ich mich entschlossen Yoga zu machen, ich hatte so viel davon gehört. Da ich ein paar Probleme mit meinem Körper habe (wer nicht), Rücken, Hüfte, Knie. Aber es ist nicht nur für Probleme, sondern auch ganz einfach fur den allgemeine Zustand nötig, also gut für alles, Körper, und Seele. Es ist spannend, entspannend, berugend und gesellig! Und fantastisch gemacht”
Lola: “Josien nos ha dado una primera clase para introducirnos en el yoga y la meditación. Con sencillas explicaciones y siguiendo sus demostraciones, hemos conseguido descansar la mente y hacer suaves ejercicios (aunque al día siguiente tuve agujetas!). Al final me he sentido mejor tanto física como mentalmente”.