Over Josien

IMG_1332 LargeJosien (35) heeft haar Hatha yoga opleiding in Dharamsala, India gevolgd bij de organisatie Yoga Life. Daarnaast heeft ze haar Ashtanga Yoga training gevolgd bij Saraswathi Jois in Mysore, India bij het Shri K Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute. Haar lessen zijn ook geïnspireerd door een Thai Massage opleiding in Chiang Mai, Thailand bij Homprang bij het Baan Hom Samunphrai Institute en verschillende Vipassana Meditatie retraites die ze gedaan heeft in Chiang Mai. Josien is ook Mindfulness Docente. Ze heeft de opleiding gevolgd bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Wat ging er aan vooraf?

Josien is aan haar yoga opleiding in India begonnen om zichzelf te ontwikkelen; personal development staat hoog op haar lijstje. Dat ze ooit les zou gaan geven had ze nooit durven dromen. Het begon allemaal in India na haar opleiding toen ze gevraagd was om aan de Tibetaanse vluchtelingen les te geven; dat was zo ongelofelijk bijzonder! Dat smaakte naar meer en zodoende heeft ze les gegeven in Thailand, Mongolië en Spanje. Eenmaal terug in Nederland is ze met Livingroom Yoga begonnen.

Josien heeft haar Master in International Business en heeft in Sales Management, als Engelse lerares en in Micro Finance gewerkt. Om haar balans te houden in deze veel eisende en dynamische banen is ze met yoga begonnen. Ze merkte dat yoga haar heel erg hielp om haar balans te vinden. Daardoor besloot ze zelfs om naar India te gaan om verschillende opleidingen te volgen in yoga en meditatie.

Josien merkte al snel hoe leuk het is om deze kennis over te dragen en anderen te laten ervaren wat yoga kan voor je kan doen. Vooroordelen dat je lenig zou moeten zijn of dat het zweverig is zijn zo weg genomen. Yoga helpt je juist om beter met stress om te kunnen gaan in je dagelijks leven, ongeacht je werkzaamheden.

Livingroom Yoga

Dat is waar Livingroom Yoga ook voor staat; op een laag drempelige manier kennis maken met yoga en hoe het je kan helpen om je balans te vinden, effectiever te zijn en sneller los te kunnen laten.

Josien geeft wekelijks Hatha Yoga en enkele malen per jaar de 8 weeks MBSR Mindfulness cursus bij fysio Amsterdam west nabij World Fashion Centre. Ze zit boordevol inspiratie en heeft een positieve flow. Als je maar doet wat je leuk vindt, je hart volgt dan volgt de rest vanzelf, dat heeft ze zelf geleerd!

Andere Yoga docenten bij Livingroom Yoga

Yogaleraar Niels KoningenYoga teacher Niels Koningen, Yoga met een big smile! Vaak vrolijk en energiek, en nog meer gaan genieten van het leven toen ik in aanraking ben gekomen met yoga, 5 jaar geleden als groot sceptici begonnen met mijn yoga reis, gelijk na de eerste savasana wilde ik meer. Na heel veel lessen volgen en zelf yoga te geven in de verslavingszorg ben ik met volle overgaven een teacher training begonnen. Dit heeft mij nog meer connectie en verdieping gebracht. Wees welkom in mijn lessen, ga op onderzoek uit en ontwikkel jezelf tot je beste versie! ik welkom ook graag alle andere yoga-sceptici!

Ana Karadarevic

Ana (39) neemt de yogalessen over van Josien wanneer zij Yoga lessen & Safari retraites geeft in Afrika. Ana heeft de opleiding tot Vinyasa-docent gevolgd bij Yogaschool Noord, in Amsterdam en geeft bedrijfsyoga.  Haar stijl uit zich in rustige flowlessen, geïnspireerd door vinyasa en hatha yoga, met veel ruimte om naar binnen te keren. Ze mediteert elke dag en hanteert meditatietechnieken in haar lessen.

Ana werkt inmiddels bijna 20 jaar als journalist en is als gevolg daarvan ervaringsdeskundige als het gaat om werkgerelateerde lichamelijke klachten. Ze wil jou in haar lessen in beweging zetten, fysiek én psychisch, zodat je oog krijgt voor de mogelijkheden die het leven je biedt. Ze wil je meegeven dat yoga niet gaat over presteren maar om bewust worden van wat er is, dus ook lichamelijke beperkingen, en hoe yoga kan helpen om toch in beweging te blijven. Haar motto baseert ze op een stelling van de Romeinse filosoof Heraclitus: “Panta rhei”. Oftewel: alles stroomt, alles is altijd in beweging.

Recensies
Linda den Boer - Sales Consultant at Emerson: "Recent heeft Josien bij ons bedrijf een workshop gegeven waarbij zij de essentie van Mindfulness heeft uitgelegd en hebben we gezamelijk een aantal oefeningen en meditaties gedaan die je vrij gemakkelijk voor jezelf kunt herhalen. De meditaties leiden tot een snelle ontspannen en brengen je in het nu. Hoewel het doen van een meditatie ons behoorlijk uit onze comfortzone bracht in een grote groep van collega’s wist Josien de sfeer heel vertrouwelijk te maken en konden wij ons overgeven aan de oefening en daarna vrijuit praten over onze ervaringen. Josien geeft de workshop ...
Travis Stone – Trainer at Emerson: “I was fortunate enough to join a group of my colleagues in a mindfulness workshop hosted by Josien in our office. She shared a summary of her path to becoming qualified as a yoga instructor and mindfulness coach, then led us through a few guided meditations, each of which anchored our attention in the present moment. She was attentive and inclusive when attendees shared their personal experiences. I was impressed with how she addressed any potential feelings of hippie-culture in the group by putting the practice into a professional context. She showed where companies ...
Safirah van der Meer: "Afgelopen 3 jaar met heel veel plezier yoga beoefend bij Josien! Met haar kennis, passie en geduld kan zij iedereen yoga op een prettige manier laten ervaren."
Ronnie Singh: “I did a few sessions with Josien. They were absolutely invigorating. Not only is Josien a great yoga teacher, but also a great motivator. I will certainly recommend her if you are looking to learn or just to do yoga. I wish her all the best”.
Michiel Reijven: "Ik volg nu sinds enkele jaren yogales bij Livingroom Yoga en voel me er erg goed bij. Dankzij het  enthousiasme van Josien en de goede begeleiding voel me na elke les zo voldaan. De drukte van de dag ligt  achter mij en vol positieve energie kan ik het ritme van de dag weer aan. Dankje Josien!" 
Judith de Lange: "Ruim een half jaar volg ik nu yogalessen bij Josien. Yoga zie ik als een moment voor mezelf waarbij ik even alles los kan laten. Ik zit vaak zo in mijn hoofd (druk, denken, plannen) dat ik het erg prettig vind om dat bij de yogales helemaal los te kunnen laten. Josien straalt rust uit, heeft een relaxte houding en een prettige stem om naar te luisteren. De ademhalingsoefeningen van het begin van de les of de bodyscan aan het eind pas ik ook zelf nog wel eens toe, bijv. als ik in bed lig te malen en ...

Marieke: “De afgelopen jaren heb ik bij verschillende yogascholen les gehad, en het was een verademing om bij Josien in haar huiskamer te belanden. In tegenstelling tot eerdere ervaringen weet Josien al het ‘westerse streven’ uit de les te halen. Ze stelt zich zacht op en heeft geeft uitgebreid aandacht aan ieder individu. Ze geeft haar lessen op een inspirerende, maar ook nuchtere en gedegen manier. Josien weet een fijne, rustige sfeer te creëren. Het is duidelijk dat haar uitgebreide opleiding niet voor niets is geweest! Ik vind het elke week weer een cadeautje om bij haar een les te ...

Inge: “Vor ein paar Mon. habe ich mich entschlossen Yoga zu machen, ich hatte so viel davon gehört. Da ich ein paar Probleme mit meinem Körper habe (wer nicht), Rücken, Hüfte, Knie. Aber es ist nicht nur für Probleme, sondern auch ganz einfach fur den allgemeine Zustand nötig, also gut für alles, Körper, und Seele. Es ist spannend, entspannend, berugend und gesellig! Und fantastisch gemacht”
Lola: “Josien nos ha dado una primera clase para introducirnos en el yoga y la meditación. Con sencillas explicaciones y siguiendo sus demostraciones, hemos conseguido descansar la mente y hacer suaves ejercicios (aunque al día siguiente tuve agujetas!). Al final me he sentido mejor tanto física como mentalmente”.